free html templates
POŠTOVANI RODITELJI:
Bez obzira kojim se sportom ili vanškolskom aktivnošću Vaše dijete bavi, u svakom sportskom društvu postoje modusi i regule ponašanja sportaša, roditelja i sportskih djelatnika.
Upisom djeteta u NK BANJOLE obvezni ste poštovati SVA pravila koja vrijede u klubu.
Do sada su ta pravila bila uglavnom priopćavana roditeljima prilikom roditeljskih sastanaka ili razgovora s trenerom (što je poželjno, a što je nepoželjno).
Međutim, da ne bi nitko krivo interpretirao ta pravila ponašanja odlučili smo se na ovaj pisani oblik pravila ponašanja koji se neće kositi niti s jednom SPORTSKOM, PEDAGOŠKOM, MORALNOM, ETIČKOM I LJUDSKOM NORMOM.
VAŠA uloga u NK BANJOLE je vrlo važna. Svojim POZITIVNIM pristupom i aktivnostima pridonosite napretku kluba.
Vozite djecu na treninge i utakmice, navijajte za njih čime ih motivirate na još bolji rad, nesebično volontirate za vrijeme turnira, aktivno sudjelujete u skupštini kluba, svojim pozitivnim primjerima učite djecu da budu privrženi i lojalni klubu. Svojim civiliziranim ponašanjem za
vrijeme utakmice VI pridonosite UGLEDU kluba, ne samo u općini, nego u županiji i šire.
Pored svega gore navedenog Vi plaćate članarinu, kupujete opremu, rekvizite, plaćate pripreme, prijevoz i u domeni svojih mogućnosti financijski pomažete klubu, čime postajete za OMLADINSKI POGON najvažniji logistički dio kluba.
BEZ VAS KLUB NE BI MOGAO NORMALNO FUNKCIONIRATI.
Isto tako postoji i stručno pedagoški dio rada u klubu za koji su odgovorni TRENERI koji vode selekcije u klubu. Njihova uloga je prije svega zadržati što više djece u klubu, čime ih odvajamo od svih poroka ulice i suvremenog društva, a s druge strane učimo ih zdravom životu,
druženju i svim pozitivnim vrijednostima koje SPORT sa sobom nosi.
Posao trenera nije pobjeđivati u prvenstvu nego je puno kompleksniji od rezultata 1:0 ili 0:1. Rad s djecom zahtjeva učenje tehnike, taktike,razvijanje motoričkih sposobnosti, odnos prema suigraču, protivničkom igraču, treneru, radne navike, odnos prema pobijedi i porazu.
Ukoliko se SVE gore navedene stvari poklope tada bavljenje nogometom nije frustracija nego ono što u stvari i jest – IGRA I ZADOVOLJSTVO i kad jednog dana prestanu igrati ostat će im u sjećanju kao lijepi i pozitivni dio djetinjstva i odrastanja. Naravno, naš cilj je da ostanu u nogometu i sportu što duže, ali osim toga još je važnije je da izrastu u kvalitetne osobe.
U tome im Vi kao roditelji i mi kao treneri učitelji zajednički možemo pomoći te da jednog dana kada se sretnemo na ulici Vaše dijete s ponosom može reći: Ovo je moj trener koji me osim nogometa, učio i životu.
PRAVA I OBAVEZE RODITELJA U NK BANJOLE
PRAVA:
Imate pravo najaviti razgovor sa trenerom ili voditeljem škole o statusu svog djeteta. Poželjno je da dolazite na utakmice i navijate za svu djecu .
Možete gledati treninge ali s udaljenosti i bez ikakvih komentara ili dovikivanja. Ukoliko trener ne obavlja svoj posao korektno (ne dolazi na posao, kasni, psuje, radi pod utjecajem droge ili alkohola, omalovažava djecu ili na bilo koji način nanosi štetu klubu) imate pravo prijaviti ga
voditelju škole ili višim institucijama kluba. Ukoliko trener diskriminira Vaše dijete na rasnoj, vjerskoj ili nacionalnoj osnovi prijavite ga voditelju škole ili višim institucijama kluba (samo argumentirano).
Imate pravo zatražiti istupnicu iz kluba ukoliko ste nezadovoljni statusom u klubu.
OBAVEZE:
Plaćati članarinu 9 mjeseci u godini (osim u slučaju oslobađanja od članarine koja je službeno potvrđena u klubu).
U slučaju nemogućnosti dolaska na trening ili utakmicu pravovremeno obavijestiti trenera.
U slučaju problema u školi obavijestiti trenera.
Sudjelovati na roditeljskim sastancima u klubu.
Voditi brigu o opremi i satnici utakmica i treninga,
ZABRANJENO JE:
Komentirati stručnost i rad trenera (NIJE U NADLEŽNOSTI RODITELJA NEGO STRUKE U KLUBU).
Komentirati drugu djecu.
Komentirati sastav momčadi i taktiku.
Tražiti od trenera posebne privilegije za svoje dijete (drugo mjesto u momčadi, kapetansku traku, broj dresa).
Nenajavljeno zaustavljati trenera i razgovarati o gore navedenim stvarima nakon utakmice.
Dolaziti na utakmice ili treninge pod utjecajem alkohola ili droge.
Vikati na svoje dijete za vrijeme utakmice ili treninga.
Vikati na službene osobe za vrijeme utakmice (sudac, delegat, protivnički trener). Obraćati se svom djetetu za vrijeme utakmice i savjetovati ga (ima trenera za to). Svađati se sa suparničkim roditeljima ili s roditeljima iz kluba.
Slati anonimna protestna pisma u klub (moraju biti potpisana više od 75% roditelja).
Fizički i verbalno nasrtati na službene osobe.
Na bilo koji način svjesno Činiti Štetu klubu.
Adresa

Glavica 11 a, Banjole 
52100 Pula